Guide: Ätbara insekter i New York – Pocha 32

Pocha 32 bjuder på stämningsfull miljö

Pocha 32, ett populärt hak i Korea Town som även har insekter på menyn!

New York är ett matmecka som bjuder på både det ena och det andra. Här finner vi rätter med influenser från världens olika hörn och kanter. Inte konstigt är det då att i en stad som denna hittar vi även restauranger med insekter på menyn. Hur låter det med mexikansk tacos med gräshoppor eller en italiensk risotto med myrkaviar?

Nu ska vi inte gå till överdrift och säga att det kryllar av serveringar som bjuder på ätbara insekter. Nej, lite research krävs innan man kan testa det goda och spännande NYC har att bjuda på. Vi var nyligen där och fick möjlighet att testa en av dessa rätter på koreanska Pocha 32!

I Korea Town hittar man detta något undangömda kryp in som bjuder på en stämningsfull miljö och en rik meny. Här finns något som passar de flesta smaker, vare sig man är köttätare, flexitarian, vegetarian eller vad man än vill kalla sig. De har även en rätt med ätbara insekter – puppor som serveras wokade eller i en gryta tillsammans med svamp och grönsaker.

Efter rekommendation testade Mr Bug grytan tillsammans med en skål ris. Maten var välsmakande, något salt och pupporna mjuka med ett lätt tuggmotstånd. Insekterna hade en dov och behaglig smak medan svampen gav en framträdande ton i grytan. Pupporna serverades hela men var rätt små i sin storlek.

Den här rätten är med andra ord kanske inget för den som har svårt att se hela insekter i sin mat. Men för den vane insektsätaren är det absolut värt att testa. Vi gillade sättet att servera pupporna på, men hade gärna tillsatt något med lite crunch som nötter, rostad lök eller friterade grönsaker.
Överlag ger vi rätten 3 av 5 hattar!

 

Pocha 32
15 W 32nd St #2, New York, NY 10001

Nästa gång testar vi besöker det stora äpplet testar vi tacos på The Black Ant, en proteinrik choklad-shake på Wayback Burgers eller busiga drinkar med insektssalt på La Slowetria!

 

Post A Comment