Chocolate Chip Cricket Cookie

Snart är det tredje advent och julen står för dörren. Ta med något annorlunda till bordet i år. I våra chocolate chip-kakor har vi tillsatt en kryddig och julig touch med ingefära och apelsin som gifter sig väl med den nötiga karaktären av syrsmjölet. Och vi lovar, mormor kommer inte märka något! Receptet räcker till cirka 24 normalstora kakor.

Chocolate Chip Cricket Cookies

125 g smör
1 tsk färsk ingefära, riven
1 dl ljust muskovadosocker
2 dl syrsmjöl
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk malen ingefära
1 tsk kanel
1 krm nejlika
1 krm malen muskotnöt
1,5 tsk kakao
175 g mörk choklad
0,5 dl brunt farinsocker
1 apelsin, rivet skal

Gör så här

  1. Börja med att skala och riv ingefäran. Lägg över i en bunke tillsammans med smör, muskovadosocker och sirap som du vispar fluffigt.
  2. Blanda därefter samman syrsmjöl, vetemjöl, bikarbonat, kakao och kryddor i en separat bunke. Tillsätt i omgångar till den vispade smörblandningen och arbeta till en jämn deg.
  3. Hacka chokladen i grova bitar och riv skalet på apelsinen. Vänd ner i kakdegen.
  4. Fördela degen i två delar. Forma till två rullar i plastfolie. Lägg in i kylen och låt de vila under ett par timmar.
  5. Sätt ugnen på 175 grader.
  6. Ta fram kakdegen och dela i 24 bitar. Forma till bollar och rulla i farinsockret.
  7. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca. 14 minuter.

Näringsvärde per kaka

0

Kcal

0

Protein (g)

0

Fett (g)

0

Kolhydrater (g)

Post A Comment