Chokladiga syrsbollar med citron

Chokladbollar är något som uppskattas av stora som små och är dessutom löjligt enkla att göra. Vi blev sugna på att testa att göra en lite nyttigare chokladboll utan vitt raffinerat socker och smör. ”Syrsor som har en nötig karaktär borde passa utmärkt i chokladboll 2.0”, tänkte vi. Och så bra det blev! Det här receptet räcker till cirka 18 små chokladbollar. Perfekt när du vill bjuda på något annorlunda till fikat.

Chokladiga syrsbollar med citron (ca. 18 stycken)

0,5 dl syrsmjöl
0,5 dl kokosmjöl
1 dl solroskärnor
1,5 msk kokosolja
6 dadlar
2 msk honung
1,5 tsk vaniljessens alternativt vaniljpulver
3 msk kakao
1 citron (skal av)

+ Något gott att rulla i
(exempelvis sesam-, hampa- och chiafrön eller riven kokos)

GÖR SÅ HÄR

  1. Börja med att kärna ur dadlarna och lägg dem tillsammans med solroskärnorna i en bunke med vatten. Låt stå i minst 10 minuter.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  3. Häll bort vattnet från dadlar och solroskärnor. Mixa någorlunda slätt tillsammans med kokosolja, honung, vaniljessens och rivet citronskal.
  4. Blanda smeten tillsammans med mjölblandningen. Tillsätt en skvätt vatten om det skulle behövas.
  5. Forma till bollar. Det gör du lättast med lätt blöta händer!
  6. Rulla dina syrsbollar i valfritt gott och ställ in i kylen.

Näringsvärde per syrsboll

0

Kcal

0

Protein (g)

0

Fett (g)

0

Kolhydrater (g)

Post A Comment