Syrsgranola med banan och kakaonibs

Granola är ett suveränt frukosttillbehör. Den är som grädden på moset och livar upp din yoghurt, smoothie eller chiapudding. Med syrsmjöl i din granola blir den även mer näringsrik med ett litet proteinskjuts! Vårt recept är inspirerat av Green Kitchen Stories ”Banana granola” som varit en favorit på frukostbordet ett bra tag nu. Vi passade på att lyxa till den insektsmodiefierade granolan med kakaonibs som är krossade kakaobönor. Du kan byta ut de till vanlig mörk choklad om du vill!

 

Syrsgranola med banan & kakaonibs (1 sats)

1 sats = 14 portioner

25 g syrsmjöl
150 g havregryn
20 g hampafrön
1 msk kanel
1 nypa flingsalt
45 g mandel
2 msk kokosolja
2 (över)mogna bananer
0,5 tsk vaniljextrakt
0,5 msk agave alternativt honung
30 g kakaonibs alternativt finhackad mörk choklad
2 dadlar

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mosa bananer tillsammans med kokosolja, vaniljextrakt, agave och rivna dadlar.
  3. Hacka nötterna grovt.
  4. Blanda i en skål syrsmjöl, havregryn, kanel, flingsalt, hampafrön, hackad mandel och kakaonibs.
  5. Häll i bananblandningen och arbeta in med händerna.
  6. Sprid ut granolan på en plåt och bryt upp större klumpar till mindre.
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Rör runt med träslev efter halva tiden.
  8. Ta ut och låt svalna helt. Förvara sedan granolan torrt, gärna i en försluten glas- eller plåtburk.

Näringsvärde per portion (45 g)

0

Kcal

0

Protein (g)

0

Fett (g)

0

Kolhydrater (g)

One Comment

  • Eva

    Det där såg ju riktigt gott ut.

Post A Comment